Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Çirkin Kral ölümünün 35’inci yıldönümünde Çukurova Belediyesi’nde anıldı

Çirkin Kral ölümünün 35’inci yıldönümünde Çukurova Belediyesi’nde anıldı

Yılmaz Güney’in yeleği Soner Çetin’e hediye edildi

Çirkin Kral ölümünün 35’inci yildönümünde Çukurova Belediyesi’nde anildi

Yilmaz Güney’in yelegi Soner Çetin’e hediye edildi

Adana’nin yetistirdigi uluslararasi üne sahip sinemaci Yilmaz Güney, ölümünün 35’inci yilinda Çukurova Belediyesi’nin düzenledigi etkinlikle anildi. Yönetmen-Yapimci Nebil Özgentürk, Yönetmen-Yapimci Abdurrahman Keskiner’in kendisine verdigi Yilmaz Güney’e ait yelegi, “Bunun degerini en iyi siz bilirsiniz” diyerek, Baskan Soner Çetin’e hediye etti.

Türk sinemasinin ünlü ismi; yapimci, yönetmen ve oyuncu Yilmaz Güney Çukurova Belediyesi’nin düzenledigi etkinlikle anildi.

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’ndeki etkinlige ilgi büyüktü. Salona sigmayan vatandaslar etkinligi ayakta ve merdiven bosluklarinda izledi. Etkinlik, Nebil Özgentürk tarafindan hazirlanan “Yilmaz Bir Yol Hikayesi” adli belgeselin gösterimi ile basladi. Izleyenlerin duygusal anlar yasadigi belgesel gösteriminin ardindan sahneye çikan Nebil Özgentürk, “Insan Adanali olmak, Adanali kalmak istiyor. Adana evladina sahip çikan bir memleket. Iyi ki Adanaliyiz” ifadesini kullandi.

DEGERINI EN IYI SONER ÇETIN BILIR

5 yildir kültür sanat bulusmalarini gerçeklestiren Baskan Soner Çetin’e tesekkür eden Nebil Özgentürk, konusmasi sirasinda elinde tuttugu yelegi göstererek, “Bu yelek Yilmaz Güney’e ait. Bana sevgili Abdurrahman Keskiner verdi. ‘Bunu ne yapalim?’ diye sorunca, ‘Bunu Baskan Soner Çetin’e verelim. Çünkü degerini en iyi Baskan Soner Çetin bilir’ dedim. Simdi bunu kendisine vermek istiyorum” seklinde konustu.

Nebil Özgentürk, konusmanin ardindan Abdurrahman Keskiner ile birlikte Yilmaz Güney’e ait yelegi Baskan Soner Çetin’e hediye etti.

BASKAN SONER ÇETIN’E GÜZEL SÜRPRIZ

Nebil Özgentürk’ün ardindan sahneye çikan Yapimci-Yönetmen Abdurrahman Keskiner Yilmaz Güney’le olan anilarini anlatti. Cumhuriyet Gazetesi Yazari Emel Mesci de konusmasinda, “Yilmaz Güney’in ruhu bu gece huzur buldu. Sanata ve sanatçiya verdigi destekten dolayi Baskan Soner Çetin’i kutluyorum” dedi.

Emel Mesci, bir sürpriz yaparak, “Görüs Günü” filminde rol alan ve basarili bir performans gösteren Baskan Soner Çetin’e ödül verdi. Bu sürpriz karsisinda saskinligini ve mutlulugunu gizleyemeyen Baskan Soner Çetin, sunlari söyledi:

YILMAZ GÜNEY’I UNUTMADIK

“Göreve geldigimizde Yilmaz Güney’in ölümünün üzerinden 30 yil geçmisti. Ancak 30 yil boyunca hiçbir anma etkinligi yapilmadigi fark ettik. Ilk anmayi Çukurova Belediyesi olarak biz gerçeklestirdik. Ve bu etkinligi her yil gerçeklestirdik. Artik anma gecelerinin daha büyük bir salonda yapilmasi gerekiyor. Mutlulukla görüyorum ki Adana Yilmaz Güney’e sahip çikiyor ve insanlar salona sigmiyor. Kültür sanat etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek” diye konustu.

ÇAV BELLA ILE COSTULAR

Ünlü sanatçi Ilkay Akkaya’nin etkinlikte verdigi konser büyük coskuya sahne oldu. Hep birlikte Anadolu’nun en güzel türküleri söylenirken, konserin sonunda Baskan Soner Çetin, konuklara Adana’yi simgeleyen hediyeler verdi. Yilmaz Güney’i anma etkinligi Ilkay Akkaya’nin söyledigi tüm konuklarin coskuyla eslik ettigi Çav Bella sarkisi ile sona erdi.

ZEYDAN KARALAR DA KATILDI

Etkinligi Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar, CHP Il Baskani Mehmet Çelebi, IYI Parti Çukurova Ilçe Baskani Ilker Akçay da izledi. Abdurrahman Keskiner, Nebil Özgentürk ve Emel Mesci’nin yani sira Yazar-Çevirmen, Sinema ve Tiyatro Sanatçisi Ali Berktay, Yazar Zafer Doruk, Gazeteci Yazar Mustafa Kemal Erdemol, Yazar Vecdi Çiracioglu, Gazeteci ve Program Yapimcisi Süleyman Karan da konuklar arasinda yer aldi.

 



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı